Koneellinen esipuhdistus säästää työaikaa

Puhdas käytävä suuressa rakennuksessa. Suuret puhtaat ikkunat

Olemme valmistaneet Essi 20 Pre Cleaner siivoustekstiilien esipuhdistuskoneita jo 11 vuotta. Palvelemme asiakkaitamme suunnittelemalla siivoustekstiilien tehokkaan puhdistusprosessin kaikkiin kohteisiin.

Vain koneellinen esipuhdistus takaa mikrokuituisten siivoustekstiilien puhdistumisen pesussa.

Teollisuuden kohteissa sen tuomat hyödyt ovat merkittäviä. Essi-koneen hankinta on merkittävä terveysturvallisuus hankinta jolla on myös iso hiilikädenjälki. Hiilikädenjälki pienentää hiilijalanjälkeä merkittävästi.

ESSI 20 PreCleaner
Hissin ovi puhtaassa rappukäytävässä

Essi 20 Pre Cleaner

Koneet valmistetaan omissa tuotantotiloissamme Kauhajoella

Essi 20 Pre Cleaner on kehitetty siivoustekstiilien koneelliseen esipuhdistukseen. Perinteinen tapa on moppien harjaus kumiharjalla, imuroimalla tai imuriin liitettävällä harjaavalla laitteella. Kaikki edellä mainitut työtavat ovat tehottomia, vievät paljon työaikaa sekä altistavat työntekijöitä mikrobipölylle päivittäin. Vielä joskus kuulee moppien välipuhdistuksia tehtävän myös yleisissä tiloissa harjaamalla ja se on ehdottomasti kiellettyä!. Pieni pöly leijailee koko päivä ilmassa minne se pääseekin. Älä siis harjaa moppeja!! Siivoustekstiilihuolto on keskitettävä vain siivouskeskukseen ja paras tapa on suljettu koneellinen prosessi.

Kone toimii kolmivaihevirralla ja toimitetaan CEE-pistotulpalla varustettuna. Korotusjalka tulee vakiona aina koneen mukana. Kone ei tarvitse muita liitäntöjä. Tarvitse lisäksi vain HEPA-suodattimella varustetun imurin ja sen voi tilata myös meiltä konetilauksen yhteydessä.

VANHA TAPA: moppien harjaus käsin, altistaa harjaajan, vie aikaa, likaa sisäilman koko päiväksi.

UUSI TAPA: avaa koneen luukku, laita pussista suoraan mopit Essi-koneeseen, valitse ohjelma, käynnistä kone. Voin siirtyä muihin tehtäviin. Kone ilmoittaa kun se on työnsä tehnyt ja voit laittaa mopit pesukoneeseen. Yksinkertaista ja pölytöntä.

Ominaisuudet ja hyödyt

Essi-koneessa on kolme eri ohjelmaa 10-15 ja 20 min ohjelma. Koneessa on elektroninen hallintapaneeli josta ohjelma valitaan opastetun tekstin avulla. Näytöllä näkyy puhdistuksen jäljellä oleva aika. Koneen rumpu täytetään max puoleen väliin tehokkaan tuloksen varmistamiseksi. Koneen reikärumpu on antimikrobinen, samoin etuluukku. Roskat ja pöly putoavat rikka-astiaan josta ne poistetaan imuroimalla. Koneessa ei saa puhdistaa märkiä tekstiilejä sillä ne sotkevat rumpua sisältä.

Siivouskeskus pysyy siistinä ja puhtaat tekstiilit myös puhtaina. Opastamme uuden toimintakulttuurin esikäsittelyn koneellistamisen yhteydessä ja tehokkuus lisääntyy koko siivouskeskuksessa. Säästynyt työaika kohdistetaan tuottavaan työhön.

Teollisuuden kohteet:

Essi-koneella on erityisen tärkeä rooli konerikkojen, viemäritukosten ja ajan säästön suhteen. Eri prosessijätteet ovat hankalasti puhdistettavia mopeista. Metalli rikkoo pesukoneet heti sekä tukkivat putkistot ja viemärit. Referenssikohteinamme on metalli-, metsä, sekä muoviteollisuuden kohteita.

Sairaalat ja terveydenhuollon kohteet:

Hygieniavaatimukset ovat erityiset ja samalla henkilöstön altistuminen tulee vähenemään koneellisen esipuhdistuksen myötä. Siivoustekstiilien puhtaus on erityisasemassa.

Julkiset tilat, kauppakeskukset:

Likaantuminen on runsasta ja se näkyy myös siivouksessa. Likaa, hiekkaa, roskaa jne siirtyy siivouskeskukseen. Koneellinen esipuhdistus on erittäin tärkeää. Näissä kohteissa myös työaikaa kuluu kohtuuttomasti manuaaliseen ja likaiseen työhön.

Essi-koneita on käytössä ympäri suomea jo 11 vuoden ajan ja asiakaspalautteet ovat pelkästään positiivisia. Essi-koneen puhdistuskapasiteetti on jopa 470 moppia yhden työvuoron aikana. Kerro meille tarpeesi niin autamme laskemaan sekä saavutettavat säästöt sekä kapasiteettitarpeenne kohdekohtaisesti. Vileda Professional sekä Diversey suostittelevat koneellista siivoustekstiilien esipuhdistusta. Moppipesukoneiden myyjät yhtyvät suositteluun.Meiltä saat myös referenssejä ja asiakaspalautteita

Ota yhteyttä
 • if possible, separate clean and dirty sides from each other
 • a sufficient area in relation to the property to be maintained
 • gradient falls in wet area floors – flat surfaces under machines
 • plumbing should be designed in such a way that there are no surface pipes to the sewers
 • a large enough grid for the sand separation well – minimum 100 x 150
 • easily cleanable floors, walls and counter-tops
 • a maintenance point for gloves – washing, drying and disinfecting hands
 • proper machining – the arrangement also matters
 • tumble-dryers with heat pump technology
 • no fixed cabinets for normal conditions, but durable open shelves – try to use wall surfaces
 • charging points for battery operated machines
 • enough mounted racks in the right places
 • enough transparent storage boxes with lids for cleaning textiles and accessories.
 • a central vacuum system enables dust-free cleaning of the space – also for machine maintenance
 • sufficient ventilation
 • no open sewers
 • sufficient three-phase sockets/safety switches for machines (at least 4)
 • no wall-mounted electric heaters
 • a water access point + a retractable hose for equipment and machinery cleaning
 • a rack for personal protective equipment (face masks)
 • automatic dosing systems for washing machines – wall mounting
 • front-draining lint basins for washing machines – only mop machines for the cleaning centre
 • space under the shelves for machines and cleaning trolleys
 • vacuum cleaners and other small machines preferably off the floor – makes the floor easy to clean
 • drying shelves for hand-washable products

Mitä Essistä puhutaan:

Meillä on ollut käytössämme nyt 7v Essi 20 Pre Cleaner kone, joka on ensihuollon jälkeen toiminut moitteettomasti. Laitteella on saatu hyvin metallilastut mopeista pois eikä konerikkoja ole laitteen käyttöönoton jälkeen esiintynyt. Olemme olleet tyytyväisiä Essi20 Pre Cleaner koneesees.

Metalliteollisuus
SSAB Europe Oy

Asiakkaamme oli reklamoinut moppien puhdistustamme (harjaava kone) jo useasti työterveys- sekä hygieniariskinä. Asiakkaamme oli tutustunut Essi-koneeseen ja halusi sen myös kohteeseen. Meillä on nyt kaksi konetta ja kolmas tulee syksyllä uuteen siivouskeskukseen. Olemme erittäin tyytyväisiä koneeseen.

Lääketeollisuus

En olisi koskaan uskonut miten paljon likaa ja roskaa tulee mopeista ja lattiapyyhkeistä. Säästämme aikaa tosi paljon ja siivouskeskus pysyy siistinä.

Sairaala Tampere

Lattiapyyhkeet ovat olleet meillä iso ongelma aina. Nyt Essi-koneen käyttöönoton jälkeen huomaammekin miten paljon se auttaa ja miten tehokas se on. Olemme nyt jo vuosia käyttäneet myös tasopyyhkeet Essi-koneessa ja ero on huomattava!

Siivouspalveluliike Oulu

Ennen jouduimme huuhtelemaan jokaisen mopin juoksevan veden alla. Vettä kului paljon sekä työaikaa eikä tulos ollut hyvä sittenkään. Hankimme yksikköön Essi-koneen ja se on kyllä yliveto. Se puhdistaa mopit vaivattomasti ja tehokkaasti, aikaa säästäen eikä viemäritukoksia ole enää ollut. Mopit puhdistuvat nyt kunnolla pesussakin. Myös toiseen laitokseen haluttiin Essi sen hyvien tulosten perusteella.

Paperiteollisuus

Ennen harjasimme mopit lumiharjalla ja sitä pölyä ja roskaa oli joka paikassa vaikka toimintamme oli aluksi pientä. Nyt meillä on jo 140 kohdetta ja se olisi mahdottomuus puhdistaa mopit harjaamalla. Nyt pysyy tilat siistinä ja aikaa säästyy.

Siivouspalveluliike Tampere

Pesukoneiden nukka-altaat olivat jatkuvasti täynnä, käytössämme oli imuri sekä harjaava kone. Essi-koneen myötä heti ensimmäiset pesutulokset kertoivat että mopit olivat todella puhtaita pesun jälkeen. Tällainen kone pitäisi olla pakollinen joka paikassa. Kommentti vuoden käytön jälkeen.

Kauppakeskus Vantaa